Oporavak sportista

Početna / Tehnike / Oporavak sportista

OPORAVAK SPORTISTA

Poseban akcenat stavljamo na rehabilitaciju i oporavak nakon sve većeg broja operacija ACL ili ti prednjih ukrštenih veza kolena. Protokol oporavka traje mesecima a od nas se dobija i plan koji se primenjuje kod kuće i u teretani. Takođe, specijalizovani smo i za povrede rameno - lopatične regije, i u saradnji sa ortopedima sa OB Banjica kao i sa doktorima iz Ortoexpert Spec. Ordinacije, činimo vaš tim za oporavak nakon intervencija.

Mimo standardnih protokola- jako je bitan individualan pristup i pravilna primena fizikalne kao i kinezio terapije zarad duge i uspešne karijere i nakon nje.

MEDICINSKI FITNES

Medicinski fitnes predstavlja kombinaciju sportskog treninga i fizioterapije, tj. potpuni individualni program napravljen na principu aktivnog odmora i spremnosti organizma da podnese aktivna i pasivna opterećenja koja su deo njegovog svakodnevnog života (nepravilna ishrana, sedeći način života, nedovoljna telesna aktivnost...) Individualni pristup svakoj osobi je bitan zato što omogućava kvalitetniju i bolju interakciju fizioterapeuta i osobe koja trenira, bez obzira da li se radi o održavanju zdravlja, prevencije oboljenja ili lečenja i rehabilitacije. Kako bi se sastavio pravilan individualni plan i program, osoba mora proći određena testiranja i kratak pregled, u cilju određivanja nivoa opterećenja koji se pred osobu postavlja.

Individualnim vežbanjem se postiže povećanje mobilnosti celog tela, jačanje i istezanje mišića, bolja cirkulacija, poboljšavanje metabolizma, pozitivno se deluje na celokupno psiho-fizičko stanje organizma. Medicinski fitnes se preporučuje svim osobama mlađe ili starije populacije, zdravim ljudima kao i bolesnima koje žele brži napredak nakon završene rehabilitacije i sprečavanja ponovnog povređivanja i održavanja stanja rekovalescenta.

Zakazivanje

Zakažite posetu telefonom

Zakazivanje Online

Popunite formu za zakazivanje

Partneri