Manuelna Terapija

Početna / Tehnike / Manuelna Terapija

MANUELNE TEHNIKE

Primena raznih manuelnih tehnika u pravom trenutku dovodi do raterećenja zgoba ili dela tela i osećaja kao da ste preporodjeni. Pored zglobova ekstremiteta u svakodnevnici najcešći problemi vezani su za kičmu pa samim tim i primenu naših tehnika na vratni, grudni i lumbalni delo leđa. Mobilizacije i manipulacije se primenjuju i kod sportskih povreda - uganuća zglobova i povreda zglobova ekstremiteta - rame, lakat, zglobovi šake, kuk, koleno i stopalo, kao sastavni deo da se telo vrati u balans i funkciju pa da na dalje može da se radi kinesio terapija .
Spinalna manipulacija mobilizacija kičmenih segmenata iliti pršljenskih zglobova, primenjuje se u svakodnevnici i standardan je protokol širom sveta kod povreda i kod lečenja akutnog i hroničnog bola u kičmenom stubu (diskopatija, diskus hernija, cerviko brahialgija, lumbo išijalgija)
Manuelne tehnike se sastoje od mobilizacije i manipulacije zglobova uz stručno znanje fizioterapeuta – specijaliste koji je sertifikovan za ove tehnike i koji je iskustvo stekao dodatnim edukacijama i treninzima sa sertifikovanim edukatorima i kolegama.

NAPOMENA: primena ovih zvaničnih fizio tehnika će Vas podsetiti na tretmane nazivane u narodu - “bio sam na krckanju“, “kiropraktika“ , “vratio me je u vinklu“ “slično me je neki deda radio“ “ala si me izlomio“, prav kao strela, “i dalje kriv kao tambura“ itd. Sve su ovo floskule i osećaj koji ljudi prepričavaju nakon tretmana i uz malo ljudskog sarkazma a zvuče ovako... UZGRED: NE ZABORAVITE DA MI ODGOVARAMO ZA VAŠE ZDRAVLJE KADA STE U NAŠIM RUKAMA, I PAZITE KOME ODLAZITE NA FIZIO TRETMAN... PUNO JE NADRI LEKARA, KOSTOLOMACA I LAŽNIH PREDSTAVLJANJA U SRBIJI KOJI PRAVNO NE ODGOVARAJU ZA SVOJ RAD. RASPITAJTE SE SEM PREPORUKE DA LI TAJ NEKO IMA LICENCU, DOZVOLU ZA RAD PA I SERTIFIKAT I KO GA JE POTPISAO. ZAPAMTITE DA VI IMATE JEDNA LEĐA I JEDNU PAMET PA DOBRO IZVAGAJTE PRE NEGO ŠTO UĐETE U ZAČARANI KRUG I OSEĆAJ DA NEMA POVRATKA ILI NE DAJ BOŽE U POGORŠANJE, A PROBLEM I DALJE POSTOJI...

MALIGAN (MULLIGAN) TEHNIKA

Maligan tehnika je takodje deo manuelne terapije gde su aktivni učesnici i fizioterapeut i pacijent, a često se koriste i terapijski rekviziti. Tehnika se primenjuje se na svim zglobovima i bazira na pasivnom pokretanju zgloba u kombinaciji sa aktivnim pokretom od strane pacijenta u cilju vraćanja normalne pokretljivosti. Veoma često se javlja neočekivano dobar efekat već nakon prve terapije.

Primenjuje se kod akutnih bolnih stanja, ogranicenih pokreta i slično. Maligan tehnika je bezbolna i trenutno dovodi do olakšanja kao i obezboljenja i veće pokretljivosti regije. Nastavak terapije uvek prate vežbe koje se daju da u kućnim uslovima daju pojačan efekat same terapije!


ERGON TEHNIKA - IASTM

Ergon Tehnika je inovativni terapeutski pristup koji kombinuje statičke i dinamičke manipulacije mekog tkiva tela sa specijalnom kliničkom opremom za lečenje neuro-muskuloskeletnih patologija. Ime ove tehnike potiče od drevne grčke reči 'Ergon', što znači 'proizvod čovekovog rada', bilo da je u pitanju ručni, mentalni, naučni ili umetnički'. Ergon tehnike predstavlja unapređenje starijih pristupa (IASTM tehnika, tehnika GRASTON, SMART TOOLS tehnika, tehnike masaže pomoću alata itd.) i zasnovana je na teoriji miofascial meridijana, koju su prvi opisali Tomas Majers (Thomas Miers) i Ida Rolf (Ida Rolf). ERGON tehnike se primenjuju na specifičnim tačkama restrikcija tkiva i fascialnih adhezija duž fascialnih meridijana; kada se oni puste, funkcionalnost tkiva se poboljšava pa samim tim i amplituda pokreta, vezbanje i sve to u nekoliko sesija tretmana.

Zakazivanje

Zakažite posetu telefonom

Zakazivanje Online

Popunite formu za zakazivanje

Partneri


Generali

osiguranje

City

Medik

Wiener

Osiguranje