Kineziterapija & spiralna stabilizacija

Početna / Tehnike / Kineziterapija & spiralna stabilizacija

Kineziterapija

Kineziterapija je sastavni deo fizikalne terapije i rehabilitacije. Kinezis iliti pokret je postulat da bi ljudsko telo bilo zdravo i trajalo. Široka oblast opcija vežbanja, preplavljenost informacijama i metodama na internet, a doba kada se *živi brzo i nema se vremena*, daje razna instant rešenja i možda pogrešne vežbe i metode izvođenja dovodi do lutanja za pravim informacijama i gubljenja dragocenog vremena. Efekte manuelne i aparturne fizikalne terapije ubrzavaju lečenje, povrede i stanje bola. Vežbanjem, nadogranjom pravilnim izborom vežbi kao i individualno doziranjem, Kineziterapiju uz stručan izbor i nadzor fizioterapeuta vodimo kao jako bitan segment u protokolima fizioterapije. Kineziterapija sem aktivnih , obuhvata i aktivne potpomognute i pasivne vežbe uz fizio tehnike... Aktivne vežbe zahtevaju voljnu mišićnu aktivnost, dok se pasivne vežbe rade sa pacijentima koji nisu u početku u stanju da samostalno izvode aktivne pokrete. Protokoli vežbi takodje treba da postoje i treba ih obavezno prilagodjavati u zavisnosti od težine povrede u toku našeg rehabilitacionog dana i celog ciklusa oporavka, a dodatno zadavati i vežbe za kućne uslove.

Jedino tako se doprinosi povećanju kvaliteta svakondevnog života.


Triger tačka
PENS

Spiralna stabilizacija

Redovno vežbanje je bitno ali ukoliko želite da rešite svoj bol, nelagodu u telu, nešto što vas muči da normalno radite i funcionišete u životu obratite se fizioterapeutima da bi sve krenulo pravim putem. Kinezio terapiju u oblasti rehabilitacije koja koristi pokret kao metodu lečenja smo zbog Vas nadogradili kroz vežbe spiralne stabilizacije kojima možete da stanete na put problemima i da se edukujete, a kasnije i samo da ih radite-vežbate i zaboravite bol, nelagodu i slično za kompjuterom, kancelarijskim stolom...

Spiralna stabilizacija je metod vežbanja koji je visoko efikasan i pomaže u prevenciji svakog problema sa lokomotornim aparatom. Vežbe su jednostavne i u početku se izvode uz nadzor fizioterapeuta, a kasnije svakodnevno i kod kuće. Metod je veoma raznovrstan, pa ga može primenjivati svako ko želi da poboljša svoje držanje, tretira bol u leđima, spreči povrede i održava svoje zdravlje i blagostanje tela I duha. Kako bi se razumeo tretman Spiralne stabilizacije, neophodna je svest o različitim vezama između mišića u telu. Ljudsko telo je izvorno dizajnirano da koristi sistem spiralnih mišićnih lanaca kako bi bilo stabilizovano tokom kretanja. Samo tako telo može da održava potpuno prirodan obrazac kretanja dok se istovremeno regeneriše. Međutim, tehnologija i neaktivan način života onemogućavaju nam da optimalno koordinišemo pokrete i pravilno koristimo spiralne mišićne lance, čime dolazi do njihovog slabljenja i mišićne neravnoteže u telu, a to posledično izaziva disbalans i bolove na celom lokomotornom aparatu. Vežbe Spiralne stabilizacije se izvode pomoću elastične trake, koja pruža mali otpor (koji se postepeno povećava), podmetača- balansera i štapova kao rekvizita, uz vašu volju i naše znanje primene. Aktivacijom spiralnih mišićnih lanaca (grupa mišića), regenerišete i dovodite telo u balans koje vas vodi u obezboljen pokret i dobar osećaj da zdravije funkcionišete u svakodnevnici.

Zakazivanje

Zakažite posetu telefonom

Zakazivanje Online

Popunite formu za zakazivanje

Partneri


Generali

osiguranje

City

Medik

Wiener

Osiguranje