DRY NEEDLING / PENS

Početna / Tehnike / Dry Needling / PENS

DRY NEEDLING - Suva punkcija

Muskuloskeletni bol i neuralgije iz statistika lekara specijalista ukazuju na javljanje kod 85% populacije bar jednom u životu.

Skoro bezbolnom metodom, primenom iglica, površinska suva punkcija i posebno duboka suva punkcija kao invazivne metode, pružaju veću efikasnost gde konzervativno lečenje nije u stanju da poboljsa kliničku sliku. Miofascijalna triger tačka je hiper iritabilna tačka skeletnog mišića povezana sa sa takozvanim „čvorom“ na kojima se obično pojavljuje bol i moguće je predvideti obrazac kako se bol širi i ima svoje „projekcije“ na deo tela.

Triger tačka

Primena Dry Needling terapije svoje osnove nalazi u zapadnoj medicini i modernoj neuro anatomiji kao i naučnim studijama mišićno-koštanog i nervnog sistema a ne na tradicionalnoj kineskoj medici. Verovatno ste vođeni bolom u mišiću, dobar kandidat da vam ovom tehnikom pomognemo. Dry Needling i Akupunktura koriste isti alat - tanke igle, a to im je jedina sličnost. Oslobodite se bola, tenzije ili spazma mišića koji vas dugo prati i ne dopušta da kvalitetno živite.


PENS tehnika - PERKUTANA ELEKTRO NERVNA STIMULACIJA

Fizio tretman kreće palpatornom anatomijom, neurofiziologijom i dodajemo aspekt bifazne struje - preko iglica izazivamo kontrakciju i draženje. Tako započinjemo 20min regenerativni proces u vašem telu i čekamo stimulativni odgovor mozga.

Neuromodulacijom/stimulacijom ublažavamo bol.

Propriocepivna inhibicija javlja se samo ako se aktiviraju signali preko iglica A/delta mišićna vlakna i kod hroničnog bola imamo C vlakna. Da uprostimo, prepustite se našem umeću, a vaše je samo da se opustite i zaboravite na iglice, jer na kraju i nije tako bolna fizio metoda i rado ćete je preporučiti.

ELEKTRO AKUPUNKTURA

Elektro akupunktura, razvijena je u Kini 1934 godine kao dodatak manuelnoj akupunkturi i koristi pulsirajuću električnu struju koja stimuliše akupunkturne tačke na telu pacijenta putem akupunkturnih igala. Prednost korišćenja električne akupunkture je to što pacijent dobija tačno određenu količinu stimulacije koja je potrebna. U Norveškoj ova tehnika zauzima bitno mesto u lečenju čak i u državnim medicinskim ustanovama već 20 godina.

Konstantninm stimulansom na akupunkturnu tačku elektro akupunktura smanjuje ukupno vreme tretmana.

Dobri rezultati su vidljivi kod lečenja neuroloških oboljenja, hroničnog bola, spazama kao i kod sportista kao idealan tretman oporavka nakon velikih napora. Neophodno da ovaj tretman obavlja licencirani fizioterapeut.

Elektro punkcija

Zakazivanje

Zakažite posetu telefonom

Zakazivanje Online

Popunite formu za zakazivanje

Partneri


Generali

osiguranje

City

Medik

Wiener

Osiguranje