Dry Needling - Suva punkcija

Početna / Tehnike / Dry Needling - Suva punkcija

DRY NEEDLING - SUVA PUNKCIJA

Skoro bezbolnom metodom, primenom iglica, površinska suva punkcija i posebno duboka suva punkcija kao invazivne metode, pružaju veću efikasnost gde konzervativno lečenje nije u stanju da poboljsa kliničku sliku. Miofascijalna triger tačka je hiper iritabilna tačka skeletnog mišića povezana sa sa takozvanim „čvorom“ na kojima se obično pojavljuje bol i moguće je predvideti obrazac kako se bol širi i ima svoje „projekcije“ na deo tela.

Triger tačka

Primena Dry Needling terapije svoje osnove nalazi u zapadnoj medicini i modernoj neuro anatomiji kao i naučnim studijama mišićno-koštanog i nervnog sistema a ne na tradicionalnoj kineskoj medici. Verovatno ste vođeni bolom u mišiću, dobar kandidat da vam ovom tehnikom pomognemo. Dry Needling i Akupunktura koriste isti alat - tanke igle, a to im je jedina sličnost. Oslobodite se bola, tenzije ili spazma mišića koji vas dugo prati i ne dopušta da kvalitetno živite.

ELEKTRO AKUPUNKTURA

Elektro akupunktura, razvijena je u Kini 1934 godine kao dodatak manuelnoj akupunkturi i koristi pulsirajuću električnu struju koja stimuliše akupunkturne tačke na telu pacijenta putem akupunkturnih igala. Prednost korišćenja električne akupunkture je to što pacijent dobija tačno određenu količinu stimulacije koja je potrebna. U Norveškoj ova tehnika zauzima bitno mesto u lečenju čak i u državnim medicinskim ustanovama već 20 godina.

Konstantninm stimulansom na akupunkturnu tačku elektro akupunktura smanjuje ukupno vreme tretmana.

Dobri rezultati su vidljivi kod lečenja neuroloških oboljenja, hroničnog bola, spazama kao i kod sportista kao idealan tretman oporavka nakon velikih napora. Neophodno da ovaj tretman obavlja licencirani fizioterapeut.

Zakazivanje

Zakažite posetu telefonom

Zakazivanje Online

Popunite formu za zakazivanje

Partneri