Aparaturna Terapija

Početna / Tehnike / Aparaturna Terapija

APARATURNA TERAPIJA

Fizikalna terapija potiče od grčke reči "fysis", što znači "prirodna", tj. primena prirodnih faktora u svrhe lečenja. Još su stari Egipćani, Grci i Rimljani ostavili trag u svojim istorijskim spisima o elektro-terapiji i primeni životinjskog elektriciteta u terapijske svrhe. Na istoku, Kinezi su koristili prirodne agense u svrhe lečenja, posebno toplotu, pokret, ubod. Zbog toga možemo reći da je fizikalna terapija jedna od najstarijih metoda lečenja u istoriji medicine. U našoj ambulanti koristimo sledeće aparate:

U našoj ambulanti koristimo sledeće aparate i procedure : Laser, HILT Laser *(standardna i visoka snaga sonde), razne savremene elektro modulacije opcija Chatanooga - BTL, Jena medical koje ubrzavaju oporavak od povrede-stanja, kao i Compex - Globus aparaturu za jačanje muskulature. Tecar jedan od bitnijih savremenih metoda na koji se nadovezuje vaša kinesio terapija.

A tu su i standardni UZ- ultrazvučna terapija, SONO bipolarna kombinovana opciona fizikalna terapija.

Sigurno ste do sada čuli, čitali sve navedeno… ne zaboravite da je jako bitna pravilna primena i doza istih agenasa aparaturnih tehnika.


HILT - LASER VISOKOG INENZITETA

HILT (High Intensity Laser Therapy - laserska terapija visokog intenziteta klase IV) koristi specifičan talasni oblik koji omogućava paketima energije prenose na oštećena tkiva bez izazivanja stresa tkiva te je idealna za lečenje u punoj bezbednosti dubokih mišića, tetiva i zglobova, a izuzetno je efikasna u smanjenju upale, bola i edema.

U odnosu na standardan Laser < 500mw i 808-838nm Hilt Laser emituje terapiju na talasnoj dužini od 980nm, snage 1-8 W, a ta difuzna svetlost povećava kiseoničnu reakciju mitohondrija i adenozine trifosfata, što rezultuje fotobiološkom stimulacijom tkiva.

HILT-ov pulsni talasni oblik je jedinstven i patentiran i poseduje visoko-energetske impulse (J) i izuzetno velike vršne snage (kV), koji ipak imaju kratko trajanje (µs). Ovaj talasni oblik podrazumeva veoma duge intervale (ms) između impulsa. Samim tim, pored foto-hemijskog efekta, HILT terapija nam daje šansu da iskoristimo druge terapeutske efekte - fotomehaničke i fototermalne - u potpunoj bezbednosti.

Fototermalni efekat omogućava nam da povisimo metabolički nivo tkiva, omogućava kontrolu lokalnog povećanja toplote uzrokovanog velikom isporučenom energijom. Kombinacija ovih efekata čini HILT terapiju jedinstvenom za lečenje dubokih patologija kao što su hondropatije, tendinitis, sinovitis, kapsulitis, hematomi edema i degenerativne zglobne bolesti što je i savet i eumatologa, čija su iskustva pozitivna.

Hilt terapija

Zakazivanje

Zakažite posetu telefonom

Zakazivanje Online

Popunite formu za zakazivanje

Partneri


Generali

osiguranje

City

Medik

Wiener

Osiguranje